Sonbahar’da Kamp Yapabileceğiniz Sakin ve Huzur Veren Yerler

Sonbahar’da kamp yapabileceğiniz sakin ve huzur veren yerler Arasında 1. sıraya Bolu’yu koymak oldukça normal karşılanacaktır. Çünkü Yedigöller kamp alanları konusunda dünya üzerinde sayılı yerler arasında geçer. İçerisinde bulundurmuş olduğu göl manzarası ve çeşit çeşit ağaçların verdiği renkler sonbahar mevsiminde oldukça farklı bir görüntü ortaya çıkartıyor.
Genel olarak kartpostallarda görülen görüntünün aynısı Bolu Yedigöller’de, kamp alanında görülecektir. Ancak önerilen kamp türü, kamp alanlarında yapılanlardır. Çünkü Bolu, bilindiği üzere yabani hayvanların bol olduğu yerdir. Ormanlık alanların fazla olması çeşidi tehlikeleri de beraberinde getirecektir. Bu yüzden kamp alanında Yedigöller’de kamp yapmak oldukça keyif verecektir. Ancak soğuğu da hesaba katmak gerekir.

Sonbahar’da kamp yapabileceğiniz sakin ve huzur veren yerler Arasında ikinci sıraya Yenice Kent Ormanını koyabiliriz. Çünkü bu ormanın içerisinde derelerden tutun göllere kadar birçok manzara mevcut. Özellikle sonbahar dönemlerinde ormanda kamp yapmak oldukça zevkli olacaktır. Son Bahar dönemlerinde yaprakların sararması, bazı yapraklarının kızıla dönmesi oldukça güzel görüntüler çıkartacaktır. Ancak Yenice bölgesinde bulunan bu yerde sonbahar dönemlerinde elbette soğuk olacaktır.

Sonbaharda Kamp Yapmak İçin İdeal Yerler

Sonbahar’da kamp yapabileceğiniz sakin ve huzur veren yerler sıralamasının 3. sırasında ise Sapanca gölü var. Sapanca Sakarya’nın bir bölgesinde bulunan göldür. Ancak bu gölün çevresinde kamp yapmak oldukça zevklidir. Sonbahar dönemlerinde yapraklarında sararmasıyla oldukça güzel bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu göl dalgalanmayan, deniz özelliği olmayan, çoğu zaman dingin bir şekilde duran göllerdendir. Yani kenarında herhangi bir kamp yapıldığı takdirde bir sorun yaratmayacaktır.

4. Kamp alanı ise adından sıkça söz ettiren Antalya- Çıralı kamp alanıdır. Ormanın içinden ziyade denize yakın olmak isteyenlerin tercih edebileceği bu kamp alanı oldukça güzeldir. Denize sıfır bir şekilde kamp yapmak isteyenlerin tercihi burası olmalıdır. Çünkü hem denize sıfır. Hem Antalya bölgesinde olduğu için geceleri çok soğuk hissettirmez. Ancak son bahar dönemlerinde yağışlara hazır olmak gerekir. Yani hava durumuna bakılarak doğru günde gidilmesi en doğru olandır.

Yorum Bırak