Karbonat ile Gelen Güzellik Sırları

Karbonatın başta cildinize olmak üzere tırnaklarınıza, saçlarınıza ve tüm vücuda faydası saymakla bitmez. Sık oje kullanıyor ve tırnaklarınızın sararmasından şikayetçiyseniz bir tatlı kaşığı karbonatı cam kaseye koyun ve üzerine bir çay bardağı su ekleyin. Bu karışıma tırnaklarınızı batırın ve yirmi dakika bekleyin.

cilt

cilt

Karbonatın Cilt Üzerine Mucizevi Etkileri

Cilt zamanla sigara dumanından ve hava şartlarından olumsuz etkilenir ve peelinge ihtiyaç duyar. Karbonat ile cildinize peeling yaparak ölü hücrelerden temizleyebilirsiniz. Bir çay bardağı ılık su içine 3çorba kaşığı karbonat ekleyin ve bu karışımı cildinize sürün. Yarım saat sonra cildinizden ovarak çıkarın. Bu karışımı ayda bir tekrarlamanız yeterlidir.

cilt bakımı yapmak

cilt bakımı yapmak

Karbonat ile siyah noktalarınızdan da kurtulabilirsiniz. Cam kase içine 2 çorba kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı bal katın ve karışımı macun kıvamına getirerek cildinize sürün. 20 dakika sonra hafif ovalayarak cildinizden çıkarın. Ilık su ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Tırnak etlerinizi de karbonat ile yumuşatabilirsiniz. Bir kabın içine karbonat ve su ekleyin, macun kıvamına gelsin. Bu karışımı tırnaklarınıza sürün. 20 dakika sonra diş fırçası ile tırnaklarınızı temizleyin. Saçlarınızı da karbonatlı su karışımı ile daha canlı ve parlak tutabilirsiniz. Temiz saçınıza karbonatlı su karışımını masaj yaparak yedirin. Yarım saat bekleyin ve daha sonra saçınızı tekrar yıkayın. Bu işlemi haftada bir saç diplerinize uygulayabilirsiniz.

Yorum Bırak